Nepieciešams(tādam daudzumam kā attēlā):
300g pelēko zirņu,
3 kartupeļi,
1 sīpols,
sāls,
pipari,
Vidusjūras garšaugu maisījums "Santa Maria",
šķipsniņa raudenes.
Pagatavošana:
Zirņus noskalo un pārlej bļodā ar ūdeni jau iepriekšējā dienā, lai kārtīgi izmirkst un piebriest. Nākošajā dienā zirņus izvāra, kamēr kļūst mīksti. Pa to laiku novāra 3 kartupeļus (var vairāk, var mazāk, var nemaz) un uz pannas apcep sīpolu. Kad viss sacepts un izvārīts, liek visu blenderī un sablenderē, lai sanāk tāda bieza putra. Es gan iesaku to blendēšanu veikt pa daļām, jo var sanākt kā man - apakšējie dārzeņi sablendējas, augšējie ne, un tad tāda ķēpa, kamēr dabū visu sablendētu. Putrai pieber drusku sāli, piparus un garšaugu maisījumu un apmaisa. Tad saveļ bumbiņās un pārber ar raudeni. Var ēst siltas, var ēst aukstas, atsildītas mikroviļņu krāsnī saplacinās un pārvēršas atpakaļ putrā.
Guten appetit!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru