Nepieciešams:
2 glāzes sarkanās lēcas,
2 burkāni,
3 tomāti,
puravs,
sīpols,
1 buljona kubiņš,
sinepju sēklas, timiāns, Vidusjūras garšaugu maisījums, sāls, pipari.
Pagatavošana:
Lēcas vairākas reizes noskalo un atstāj ūdenī mirkt uz 3-4 stundām vai pa nakti. Sarīvē burkānu, sagriež sīpolu un 5 cm no purava. Liek lēcas vārīties. Kad jau kādas 5-10min vārās, pieliek buljona kubiņu. Uz pannas apcep garšvielas, tad pievieno burkānus sarīvētos un sīpolu. Pa to laiku, kamēr katliņā vārās un pannā cepās, noblanšē un sagriež tomātus. Tomātus un puravu pievieno zupai. Tad saceptos burkānus un sīpolus. Vāra kamēr lēcas mīkstas.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru