Nepieciešams:
200g sojas gabaliņu (vienam cilvēkam uz pusi mazāk), (iegādāti sojas preču veikaliņā Dzirnavu ielā)
2 tomāti,
1 sīpols,
sojas mērce,
garšvielas pēc izvēles (es lietoju ķiploku sāli, piparus un laikam arī kaltētu, maltu ingveru).
Pagatavošana:
Sojas gabaliņus pārlej ar vārošu ūdeni, tā lai ūdens tos kārtīgi pārsedz, jo gabaliņi pamatīgi piebriedīs. Sagriež tomātu un sīpolu. Kad soja uzbriedusi, to nokāš, un vēlreiz kārtīgi nospiež, lai izspiestu lieko ūdeni (kā pārdevēja teica - jo mazāk mitra, jo garšīgāka). Liek pannā cepties gan sīpolus, gan tomātus, gan sojas gabaliņus. Pieber garšvielas, un kad viss jau gandrīz gatavs (pēc izjūtas, lai dārzeņi nav piedeguši), pārlej ar sojas mērci un vēl drusku pacep.
Ēd siltu ar krējumu, majonēzi vai citām mērcēm.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru